Son zamanlarda sağlıklı yaşam dünyasının en popüler spor dallarından bir olan pilates, incelmek ve forma girmek isteyenler için en iyi egzersiz rutinidir. Çoğu zaman grup aktiviteleri olarak yapılan pilates, forma girerken sosyalleşmeye de yardımcı olur. Kasların esnemesini ve sıkılaşmasını vadeden bu spor dalı sizi kendinizle daha barışık olan halinizle tanıştıracak! Alpha Sportive olarak sağlığınızı önemsiyor ve her zaman zinde kalmanızı istiyor, pilatese yeni başlayanlara önerilerde bulunuyoruz!



Pilatese Başlamadan Önce Gerekli Malzemeler ve Hazırlık


Pilates yapmak için ilk etapta gerekli olan tek şey, içinizdeki spor yapma arzusudur. Pilates, diğer spor dallarıyla kıyaslandığında oldukça düşük bir bütçe ister. Tercihinize göre pilates eğitmeni eşliğinde bir gruba yazılabilir, orada kursa yazılmış bir grupla ve sizin için temin edilmiş bütün pilates ekipmanları ile birlikte pilates yapmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz evinizde bir mat, pilates lastiği, pilates topu ve 1 kg’lık iki dambıl alarak başlangıç düzeyi bir set oluşturabilirsiniz.

Pilates yaparken ne giyeceğim diyorsanız, bu sorunun cevabı da oldukça basit. Hava alacak pamuklu tişörtler, esnek ve rahat tayt ya da şortlar sizin için en ideal pilates kıyafetleri olacaktır. Bütçeniz dahilince pilatese özel teknolojik kumaşlarla üretilmiş pilates kıyafetlerine de göz gezdirebilirsiniz. Ancak ilk etapta rahat bir şort ve tişört yeterli olacaktır.

Evde pilates yapmak istiyorsanız, kendinize en uygun pilates programı içerikleri üreten bir video kanalı bulmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda günümüzde birçok antrenör online kurslar da piyasaya sunmakta. “Ben video kanalları takip edemem, daha düzenli bir şekilde evimde ilerlemek istiyorum” diyenler için en iyi seçenekler online kurslar olacaktır. Online kurslar kimi zaman sadece video kayıtları, kimi zaman da bir görüntülü arama platformu yardımıyla hocayla eş zamanlı olarak gerçekleştirilir. Online pilates kurslarının fiyatları salonlardaki kurslara kıyasla çok daha makuldür.

Pilates Kimlere Uygundur?

Joseph Pilates tarafından bulunan bu spor, ilk olarak spor amaçlı değil, yaralı askerler için fizik tedavi amaçlı uygulanmıştır. 1. Dünya Savaşı sonrasında, yaralı askerler üzerindeki olumlu etkilerinin ardından birçok spor dalındaki sporcular rehabilite süreçlerinde pilates yaparak kaslarının daha sağlıklı olmasını amaçlamışlardır. Kısaca pilates, kendi beden ağırlığınız ile yapacağız, vücudunuza esneklik ve denge kazandıran, kondisyon geliştiren bir spor dalıdır. Eğer spesifik olarak doktorunuz tarafından pilates hareketleri yapamayacağınızı rapor eden bir sağlık sorununa sahip değilseniz, pilates yapmanızda hiçbir engel yoktur. Pilates 7’den 70’e herkes içindir.

Pilates Yaparken Sabırlı Olmak Çok Önemlidir


Her spor dalında olduğu gibi, pilates de zaman ve sabır isteyen bir egzersiz rutinidir. Pilates antrenmanlarını düzenli olarak yapmak size zaman içinde esneklik ve fit bir vücut sağlamanın yanında bütün duruş bozukluklarınızı da yenmenize yardımcı olacaktır. Bu yüzden sabırlı olmalı ve hedefinize odaklanmalısınız. Pilates yaparken sevdiğiniz müzikleri dinleyerek antrenmanınızı keyifli bir hale getirebilir, böylece kendinize ayırdığınız zamanın tadını çıkarabilirsiniz.

Evde Pilates Yapanlar İçin Bir Alan Oluşturmak Önemlidir


Eğer evde pilates yapmayı tercih ediyorsanız, kendinize bir pilates alanı oluşturun. Pilates rutininiz öncesinde devamlı evde bir şeylerin yerini değiştirerek kendinize alan yaratmaya çalışmak bir süre sonra size çok yorucu gelecektir. Bu durum muhtemelen bir süre sonra sizi egzersiz yapmaktan vazgeçirecek bir boyuta ulaşacaktır. Gözünüzü yormayacak, kalabalıktan uzak, kendinize özel bir pilates köşesi oluşturun. Evde pilates yapanların sevdikleri bir köşeyi pilates için düzenlemeleri çok önemlidir. Bu sayede pilates için her zaman motivasyon dolu ve hazır olacaksınız!

Aletli Pilatesin Normal Pilatesten Farkı Nedir?

Aletli pilates, normal mat üzerinde yapılan pilatesten farklı olarak reformer adı verilen alet yardımıyla yapılır. Bu alet pilates hareketlerini bir platform üzerinde yapmanız için tasarlanmıştır. Genel olarak mat üzerinde yapılan pilatesten daha zor ve yüksek kondisyon gerektiren aletli pilates, başlangıç seviyesi için biraz zordur. Ancak mat pilatese göre daha spesifik bölgeleri çalıştırmaya odaklanan aletli pilates ile sonuç almak daha hızlı gerçekleşir. Aletli pilatesi mutlaka bir eğitmen yardımıyla yapmalısınız. Eğitmen yardımı olmadan sakatlanmalara sebep olabilecek ciddi bir spor dalıdır. Aletli pilates ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız “Sağlıklı Bir Görünüm İçin Aletli (Reformer) Pilates” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Pilates Egzersizi Yapanların Unutmaması Gereken 3 Şey

Sabırlı Olun!


Hiçbir spor dalında bir haftada mucizeler yaratılmayacağının farkında olarak pilates yapmaya başlarsanız, 1 ay sonunda sonuçlarınızla daha barışık olacaksınız. Sabırlı olmak pilates için çok önemlidir.

Sınırlarınızı Belirli Ölçülerde Zorlayın


Spora yeni başlamış bir insan olarak sınırlarınızı zorlamak istediğinizin farkındayız. Ancak bunun belirli bir ölçüsü olmalı. Aksi halde sakatlanmalar meydana gelebilir. Kendinizi zorlarken bunu ölçülü ve kontrollü bir şekilde yapın.

Rutininize Sadık Kalın


Rutin saatlerinizi olabildiğince değiştirmemeye çalışın. Kendinize verdiğiniz sözü tutmak size daha iyi hissettirecektir. Spor yapmanın verdiği mutluluk sayesinde her egzersize aşkla başlayacaksınız! İlk zamanlar bu alışkanlığı kazanmak zor olacak ama kendinize inanmayı bırakmayın!

Eğer motivasyonunuzu kaybettiğiniz bir dönem olursa, “10 Maddede Neden Spor Yapmalıyız?” başlıklı yazımızı okumak için buraya tıklayın. Spor yapmanın önemini ve size kazandıracaklarını hatırlayın!

Spor salonunuz için doğru ekipmanlara ulaşmak istiyorsanız, Alpha Sportive salonunuz için gerekli olan bütün ekipmanları sağlayacaktır. Spor salonu ekipmanlarına Alpha Sportive güvencesiyle rahatça ulaşabilirsiniz. Ekipmanlar hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, ne kadar kaliteli ve donanımlı fitness malzemeleri salonunuzda olursa o kadar mutlu üyelerle buluşursunuz.

Alpha Sportive güvencesiyle bütün spor salonu malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz!

Alpha Sportive internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?